Yrteistä

Washingtonin osavaltiossa marihuanan käyttö on laillista. Tämän vuoksi usein näkeekin tien varsilla kylttejä, joissa on tarjolla osavaltion parasta pössyä. Amsterdamin vierailujen aikana tuo makea haju tuli tutuksi ja nyt sen tunnistaa melko helposti. Samaan hajuun olen törmännyt Seattlen alueella. Joskus haju leijailee nenään auton ilmastoinnin kautta, konserteissa tai kadulla. En kuitenkaan ikinä uskonut törmääväni hajuun harhaillessani metsissä.

Huomasin hajun keväällä lumien sulaessa. Haju herätti kummastusta varsinkin kun en nähnyt yhtään ihmistä missään tai jos jonkun näin paikalla, olivat he yleensä eläkeläisiä. Ehdin hetken ihmetellä johtuiko eläkeläisten ikinuori, rauhallinen ja onnellinen ilme haikkauksesta vai jostain muusta.

Viime keväänä Twin falls traililla pysähdyimme sattumalta haikkikaverini kanssa ihastelemaan trailin vieressä kukkivia keltaisia kukkia. Samassa nenään lehahti mieto makea haju. Arvoitus oli ratkennut. Syyllisiä pössyn hajuun eivät olleet paikalliset eläkeläiset tai karhut vaan Skunk Cabbage.

Artikkeleita luettuani olen tullut siihen johtopäätökseen että ilmeisesti hajuaistini on jotenkin rikki tai ”out of balance”, koska nenääni pössy ja Skunk cabbage haisevat samalta. Ensi keväänä voitte itse päätellä, miten asian laita on jos haikeilla törmäätte tähän pahalta haisevaan kaunottareen. Hajusta huolimatta mielenkiintoinen kukka, sillä se esimerkiksi sulattaa lumen ympäriltään kemikaaleilla. Lähes ällistyttävää, mutta jos näette kukan niin älkää vaan koskeko siihen. Se on myrkyllinen!

Iso kiitos haikkikavereilleni M:lle kasvin nimen selvittämisestä ja K:lle linkistä lisätietoon.

Twin falls trailistä sen verran, että se on oman kokemukseni mukaan helppo, lyhyt ja helppo haikki. Sopii hyvin lapsille ja Suomi vieraille. Trailin luonto on peruskaunista ja vaihtelevaa. Vierailla riittää ihmeteltävää suurissa puissa, vesiputouksissa ja jokimaisemassa. Haikin tekee hiljaisella vauhdilla lapsen ja valokuvaajan kanssa helposti 2-3 tunnissa. Kävin trailillä viimeksi tällä viikolla Suomi vieraiden kanssa. Viime kevään sateista johtuneet pahat vauriot oli saatu jo korjattua.

En edelleenkään viitsi toistaa netistä löytyvää tietoa, joten tässä asian tiimoilta pari hyödyllistä linkkiä:

I

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s