Turistina Seattlessa

Viime viikot minut on pitänyt kiireisenä vieraat Suomesta ja muutosten tuulten puhaltelut. Seuraavat postaukset tulevatkin koskemaan pääasiassa omia suosikkejani nähtävyyksistä ja paikoista, joita mielestäni kannattaa vieraille esitellä.

Seattlen alueella asuville suomalaisille tulee ajoittain vieraita Suomesta tai muualta. Oma kiinnostus nähtävyyksiä kohtaan saattaa joskus olla hieman koetuksella. Tuskaan tuo helpotusta erilaiset listat ja appsit, joista löytää ideoita uusista kohteista ja retkistä. Itse inhoan turistikohteita, mutta joskus niiltä ei vaan voi välttyä. Yleensä tänne tulevat vieraat haluavat nähdä Space Needlen, Snoqualmie Fallsin ja sen Twin Peaks kahvilan. Jotta mielenkiintoni säilyisi kohteita esitellessä, yritän löytää jotain uutta paikasta tai jonkin uuden näkökulman.  Aina on tietenkin vaihtoehtona, että lähettää vieraat keskenään kohteeseen ja itse jää kahville kohteen ulkopuolelle tai jopa kotiin.  Tämä vaihtoehto on minusta hieman epäkohtelias tai se ei syystä tai toisesta aina onnistu.

Kun kohteiden osalta jaksaa hieman nähdä vaivaa ja selvittää esimerkiksi auki olevat näyttelyt tai tarjolla olevan ohjelman, tulee turistivierailusta kaikille mielenkiintoisempi ja viihdyttävämpi. Toisaalta kun on käynyt esimerkiksi vuoden aikana 6 kertaa Seattlen akvaariossa, voi uuden näkökulman etsiminen olla hieman haastavampaa.

Seattlessa turistirysistä lempipaikkoja ovat Kerry Park/Queen Anne ja Pike Place Market. Miksi nämä paikat?  Kerry Park ja Seattlen skyline  ei ole jättänyt minua kertaakaan kylmäksi oli keli, vuorokaudenaika tai vuodenaika mikä tahansa. Queen Annen alueella taas  on ihana tunnelma. Pike Place Market taas vastaa kauppahalli-ikävääni. Ruokaostosten tekeminen+ihmisvilinä (kukkia unohtamatta), siitä vain syntyy oma tunnelmansa…niistä turisteista huolimatta.

Meidän tämän kertainen Space Needle käynti vieraiden kanssa onnistui hienosti, kun päivän sijasta menimme torniin illalla ihailemaan auringon laskua, Mount Rainieria ja Seattlen valomerta tummuvassa illassa.  Ilta ajankohta sai taas paikan tuntumaan erityiseltä. Kiitos isälleni kuvan lainaamisesta blogiin!

P.S.  En ole käynyt syömässä Space Needlessä, mutta en kuulemma ole menettänyt mitään. Tarjolla on keskinkertaista ruokaa ylihintaan joka on kuorrutettu vielä huonolla palvelulla. Kuulen mielelläni kommentteja jos jaan väärää tietoa? Niin ja kertokaa myös omia suosikkikohteita. Uudet vinkit kiinnostaa aina.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s