The Cascade Loop

Labor Day viikonlopuksi suunnittelimme road tripin tekemistä jonnekin päin osavaltiota. Ystäväni suosituksesta päätimme ajaa Cascade Loopin (reitti alla).

map

 

Cascade Loop olisi virallisesti kulkenut Whidbey Islandin kautta. Me kuitenkin jätimme ihanan Whidbey tällä kertaa väliin, koska olemme tänä kesänä käyneet saarella jo kahdesti ja toisaalta koulun alkaminen asetti myös takarajan kotiinpaluulle.

Me päätimme kiertää reitin vastapäivään eli ensin 9 tietä pohjoiseen, jonka jälkeen tietä numero 20 itään Diablo Lakelle uimaan, retkeilemään ja kuuntelemaan ukulelen soittoa. Pienellä kivikkoisella rannalla oli hyvä lomatunnelma. Ross Laken patoa piti myös ihmetellä. Tauon jälkeen matka jatkui edelleen aurinkoisissa ja lämpimissä olosuhteissa (94 F) Winthropiin, jossa yövyimme. Maisemat reitillä ovat upeita. Kuvat eivät tee oikeutta maisemille.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Winthropista sen verran että oikein kiva länkkärihenkinen kaupunki. Ajoittain odotin, että Lucky Luke & Daltonin veljekset ilmestyvät nurkan takaa. Kaupungissa muuten sijaitsee Saluuna, jolla on WAn vanhimmat anniskeluoikeudet. Kannattaa poiketa. Aamu valkeni Winthropissa hyvin erilaisena verrattuna edelliseen päivään. Heräsimme sakeaan savuun ja tuhkasateeseen.

Hieman epäillen lähdimme jatkamaan matkaa savun läpi kohti  Wenatcheeta. Savu oli paikoin todella sakeaa ja tien vierustoilla näkyi metsäpalojen jäljet. Välillä (tai no aika usein) en vain voi käsittää sitä miten typerä ihmisrotu on. Tien varsilla oli jouduttu laittamaan muistutuksia tupakoitsijoille, ettei niitä tumppeja kannata heittää rutikuivaan ruohikkoon ja että sitä nuotiota ei nyt kannata sytyttää…

Metsäpalon jäljet

Savu saavutti maanantaina myös  omat huudinikin. Me onnekkaat selviämme täällä vaaleanpunaisessa kuplassa pienellä silmien kirvelyllä. Toisin on niiden ihmisten, jotka elävät palojen keskellä. Kaikki hyvät ajatukset heille ja niille palomiehille ja vapaaehtoisille, jotka paloja vastaan tälläkin hetkellä taistelevat.

Vielä sen verran matkasta, että suosittelen ajamaan loopin vastapäivään kahdestakin syystä:

  1. Alkumatkasta jaksaa ihailla maisemia innokkaammin (myös takapenkkiläiset) ja pysähdyksille on enemmän aikaa
  2. Kaksikymppisen varrella on parhaimmat maisemat

Cascade loop on kokemisen arvoinen reitti. Matkan varrelta löytyy tekemistä ja mielenkiintoisia kohteita jokaiselle, tietenkin niitä upeita maisemia ja haikkeja. Reitti antaa myös mielenkiintoisen kokonaiskuvan osavaltiostamme lähtien Seattlen urbaanista kaupunkielämästä kulkien meren rantojen kautta jylhään vuoristoon, josta taas laskeudutaan seuraamaan hedelmä- ja viinitarhojen ympäröimää Columbia riveriä.

Ennen matkaan lähtemistä suosittelen tutkimaan The Cascade Loopin omat sivut ja huomioimaan että jo syksyllä osa teistä saattaa olla poikki lumen ja liukkauden vuoksi.

Loppuun en voi muuta kuin todeta ”Here am I now 6 000 miles from home. It is a magnificent country and far exceeds my expectations in every way. I am very glad I come out” -G. Mackay, 1889

Koti autingon laskua

P.S. Oikea etäisyys kotoa on noin 4 671 mailia tai 7 534 kilometriä (linnun tietä).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s