Kendall Katwalk

Granite Mountain haikin  jälkeen Seattlen alueella sää muuttui kahdessa päivässä syksyiseksi. Lämpötila laski viikonlopun aikana 30 asteesta alle 20 asteeseen ja sadepilvet täyttivät taivaan. Tämä ei ole minusta haikkaamisen kannalta mitenkään huono asia. Täydellinen haikki-ilma on hieman viileä noin 12-18 astetta ja aurinkoa puolipilviseltä taivaalta.

DSCN1009

 

Vaikka aurinko ei ennustuksista huolimatta tällä kertaa paistanutkaan kokopäivää, oli viileä syyssää siis mitä tervetullein. Kendall Katwalk on monissa kirjoissa ja sovelluksissa arvosteltu vaikeaksi haikiksi. Itse en voi kuitenkaan sanoa, että trail olisi ollut vaikea kulkuinen. Nousu oli loivaa, trail oli hyvässä kunnossa, vaikkakin ylempänä hieman kivikkoinen ja kuvissa näyttävä kapea trail ei vaatinut tasapainottelua. Koen että useampi muu haikki kuten esimerkiksi Moun Si:n old trailin (se jota ei enää kunnossapidetä) nousu on jyrkempi ja fyysisesti rankempi kuin Kendall Katwalkin.

Tämä haikki on kaikki viisi tähteään ansainnut. Maisemat ovat upeita ja trailin alku kulkee kauneimman kuusimetsän läpi, jonka olen täällä ollessani nähnyt.

DSCN1006 (2)

Huipuilla oli  jo satanut lunta. Ja se on tämän haikin kannalta vaarallista. Vaikka traililla ei sinänsä tarvitse tasapainoilla, niin lumessa liukastelu saattaa johtaa pidempää luisuun alas. Lisäksi trailin vieressä olevalta jyrkältä rinteeltä saattaa ajoittain vetinen ja raskas lumi valua alas trailille. Pienien lumivyöryjen vaara piilee traililla jo nyt. Kendall Katwalkille ei ole menemistä talvella ja näyttääkin siltä, että viikon tai parin päästä tämän kauden haikit tällä trailillä on tehty.

DSCN1039 (2)

 

 

Ainoa asia jonka ansiosta trailia voi sanoa vaikeahkoksi oli matka. Sekin on vältettävissä kun kääntyy ajoissa takaisin. Päätimme haikata kuitenkin Gravel Lakelle asti, joten matkaa kertyi lähes 24 kilometriä. Paluumatkalla kilometrit alkoivat jo tuntua polvissa. Määrittelemäni  minimimatka haikille on 12 kilometriä, tällä kertaa tuli määriteltyä myös maksimi eli noin 24 kilometriä.

DSCN1089Viime viikolla sain siis yliviivattua yhden rivin Bucket listaltani. Kendall Katwalk on ollut listallani korkealla paikalla, eikä kokemani mukaan turhaan. Tämä oli tähän astisen haikkiurani kaunein haikki, jolla pääsin kokemaan myös pätkän PCT:tä. Yllättävintä minulle oli,  että trail tuntui helpolta. Odotukseni olivat ehkä turhan korkealla trailin fyysisen vaativuuden suhteen. En kuitenkaan voi sanoa että olisin pettynyt.

Villin vaelluksen luettuani (Wild in english) PCT (Pasific Crest Trail) on kuulunut asioihin, jotka haluan kokea.  Haaveissa siintää ajatus, että ehkä jonakin päivänä pääsen kulkemaan PCT:n päästä päähän tai edes yhden pidemmän osuuden. Ennen haaveen toteuttamista on  kuitenkin opeteltava muutamia uusia taitoja kuten esimerkiksi nukkumaan teltassa ja  kestämään kylmää vettä. Asenteitani pitää myös hieman kouluttaa kuten sen suhteen ettei haittaa vaikka ei päivän haikkaamisen jälkeen pääsekään aina lämpimään suihkuun, vaihtamaan ylleen puhtaita vaatteita tai kaatumaan väsyneenä pehmeään sänkyyn.

DSCN1062

 

 

P.S.  Wild kirjasta on tehty myös elokuva.   Minusta elokuva ei pääse kirjan tasolle, mutta on  katsomisen arvoinen. Suosittelen.

DSCN1047

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s