Korvikkeita haikkaukselle

Kun nainen ei voi mennä vuorien luokse, eivät vuoret voi tulla naisen luokse, on pakko keksiä korvikkeita.  Siinä vaiheessa kun jalkani vaati vielä pakollista lepoa (liikkuminen rajoittui akselille sänky -keittiö) ja muu kroppani niin kuin päänikin vaativat päästä ulos liikkumaan, olivat kirjat ja elokuvat pakoreittini todellisuudesta.  Nämä osoittautuivatkin hyviksi välineiksi turruttaa seikkailuhaluni, mutta toisaalta ne myös saivat mielikuvituksen vauhtiin. Tämän johdosta syntyi kasa uusia ideoita toteutettaviksi (vaarallista) ja Bucket listassani piteni entisestään.  Elokuvien vuoksi minuun on patoutunutta seikkailuenergiaa, joka nyt vain odottaa että lääkärini näyttää minulle vihreää valoa ja pääsen starttaamaan matkaan.

Netistä löytyy helposti googlaamalla eri listoja  parhaista kiipeily- ja haikkielokuvista ja dokumenteista. Elokuvista voi olla montaa mieltä. Toinen katsoja pitää dokkareista ja toinen jostain muusta. Ohessa lista tähän mennessä eteeni tulleista elokuvista. Osan listan elokuvista katsoin nyt pakkolevon aikana ja osan olen katsonut jo aikaisemmin. Näiden leffojen parissa voi viettää aikaansa tulevana holiday seasonina, flunssan kourissa tai muuten kun parempaa tekemistä ei ole.

Kaikki luetellut elokuvat ja dokumentit löytyvät Netflixistä tai Amazonilta.

127 hours – Tositapahtumiin perustuva selviytymiselokuva, jonka opetuksia ovat ”Don’t buy the cheap made-in-China multi-tool.” ja ”Always leave a note to say where you have gone.”

Alive – Selviytymistarina Rugby joukkueesta, jonka  lentokone putosi Andeille.

Barkley Marathons – Dokkari vuosittaisesta täysin masokistisesta ultra Marathonista. Melkein ilmoittauduin jo mukaan, pitää vaan ensin vähän treenata.

Diving into the unknown – Ylelläkin esitetty suomalainen dokkari Norjan Plurassa tapahtuneesta sukellusonnettomuudesta ja siitä miten onnettomuudessa menehtyneet haettiin pois luolasta viranomaisia uhmaten.

Fire Mountain: The Eruption and Rebirth of Mount St Helens – Dokkari Helensin purkautumisesta 1980. Hyvä ja lyhyt oppimäärä Helensistä ja tulivuorista yleensä. Vanha kuvamateriaali on mielenkiintoista ja siitä saa hyvän käsityksen mitä ympäristössä tapahtui.

A Lonely Place to Die – Tähän ei mielestäni kannata kenenkään tuhlata aikaansa. Ehkäpä huonoin näkemäni elokuva, vaikka olin Oxycodone höyryissä.

A New high – Mielenkiintoinen, koska kuvattu omilla huudeilla.

Käry – Uskomaton tarina, mikä todistaa että todellisuus on tarua ihmeellisempää doping maailmassa. Mielenkiintoista katsottavaa varsinkin nyt kun Talviolympialaiset lähestyvät ja Venäjä on suljettu pois kisoista.

The Summit – Dokkari tapahtumista, jotka johtivat 11 kiipeilijän kuolemaan K2:lla

Wild – Tätä minun ei varmaan  tarvitse perustella.

Vielä katsomatta, mutta kehuttuja ja palkittuja leffoja aiheesta:

As it happens

Meru

Mile, Mile and half

North of the Sun

Only the Essential

Sound Bounders

Näiden lisäksi suoratoistopalveluista löytyy vielä kasapäin dokumetteja ja elokuvia. Otan ilolla vastaan suosituksia hyvistä dokkareista ja elokuvista.  Jatkan näiden katsomissa ehkä jossain vaiheessa kun taas aikaa on 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s