Goldmyer

Huomasin tällä viikolla, että olen unohtanut kokonaan kirjoittaa viime vuoden viimeisestä haikista ennen jalkaleikkaustani. Taitaa olla muitakin haikkeja, joista on jäänyt jutut kirjoittamatta. Palaan niihin jossain vaiheessa.

Mervi löysi tämän hienon kohteen kartalta, selvitettyään minne tie NF-5600 päättyy. Tietä pitkin pääsee mm. MailBox;n ja Middle Forkin trailien alkuun. Hämmennystä herätti pitkään, miksi keskellä ei mitään on tämä hyväkuntoinen tie. En tiedä onko yksityisessä omistuksessa oleva kuumalähde syy tien hyvään kuntoon, vai onko vain jotkin määrärahat osuneet tämän tien kohdalle tai kunnostusprojekti. Mutta joka tapauksessa, siitä se ajatus sitten taas kerran lähti… täytyyhän kuumalähde käydä tarkistamassa paikanpäällä.

Suurin osa ajomatkaa trailille on siis hyvässä kunnossa, mutta lopussa noin 2 km matka(jos muistan oikein) oli viime syksynä erittäin huonossa kunnossa ja vaati autolta hyvän maavaran. En usko että kunto on ehtinyt huomattavasti parantua syksyn ja talven aikana. Perille pääsyn varmistamiseksi, vuokrasimme retkeä varten kunnon pick-up:n.

IMG_4101

Tässä vaiheessa pitää mainita, että oli trailin alkuun päästy muillakin ajopeleillä. Auton merkkiä en muista, mutta se oli harmaa, pieni ja pyöreä, eikä maavaraa ollut nimeksikään. Joten sisulla trailille pääsee varmaan pienemmälläkin autolla, jos on valmis ottamaan pohjakosketukset vastaan.

Olen jo jonkin aikaa haaveillut omasta harrasteautosta patikointimatkoja varten. Suosikki on ollut Land Rover, siitä syystä että se sai hyvät arvostelut TopGearissa (mikä ei kylläkään ole laadun tae) ja näkemäni hienot off road videot YouTubessa. Nyt kuitenkin viimeisimpänä suosikkina on Raptor. Tuntuu että  katselen yhä enemmän noita pick-uppeja sillä silmällä. En edelleenkään ole niin kiinnostunut autoista että tietäisin, onko kyseessä olevia autoja edes hyvä ajaa, mutta ulkonäkönsä puolesta haikkiautoiksi mitä sopivampia.  Ja takaisin aiheeseen palatakseni…

Goldmyerille pääseee siis kahta reittiä. Ensimmäinen reitti parkkipaikalta kulkee National Forest 5620 roadia pitkin.  Tätä tietä pitkin ei pääse ajamaan  muut kuin huoltoautot ja tien käyttö muilta on estetty rautaportilla. Tämän reitin lopussa on vielä pieni ”patikointimatka” lähteelle. Edestakaisin melko tylsä matka on n. 17 kilometriä.

Toinen vaihtoehto lähteille pääsyyn on trailit, jotka lähtevät samalta parkkipaikalta, josta NF-5620:kin jatkuu lähteelle. Me valitsimme kiertotien eli kuljimme ensin n. 13 kilometrin matkan Middle Fork trailiä pitkin lähteelle, jonka jälkeen palasimme autolle NF-5620 pitkin. Kokonaispituutta haikille tuli n. reilut 20 km. Huom! arviot ovat huonosta muistista ja vain osin puhelimeeni tallentuneista tiedoista. Kalifornialainen puhelimeni ei kestä kylmää, joten sen akku hyytyy aina kun mennään alle 10 asteen.

Haikki kiersi kauniissa vuonossa, jossa luntakin oli jo ihan mukavasti. Polulla ei ollut paljoa korkeuseroja, mutta haikin aikana joutui ylittämään pariinkin otteeseen jokia kaatuneita puita pitkin. Metsä on kaunis ja sillä vielä näkyy jälkiä edellisestä hakkuusta. Tämän haikin kruunasi kuohujuomat metsän keskellä ja trailin päässä odottanut kuuma lähde.

IMG_4119

Goldmyer on hyvin pidetty ja siisti,  voin suositella siis kohdetta lämpimästi. Minusta paras ajankohta kylpemiselle on talvella, jolloin lähde tuntuu taivalliselta (varsinkin haikin jälkeen). Ainoa huonopuoli on että rentouttavan kylvyn jälkeen on käveltävä takaisin autolle vielä se 8 kilometrin matka. Tässä vielä muutama muistettava juttu:

  1. Varaa paikkasi ennen retkeä. Paikalla pääsee 20 henkeä / päivä
  2. Uimapuku (pakollinen vain tiettyinä päivinä) ja pyyhe (helpottaa elämää)
  3. Reippaasti hippihenkeä mukaan
  4. Tie trailin alkuun oli syksyllä huonossa kunnossa ja auto jossa on riittävästi maavaraa on hyvä olla olemassa.

Goldmyerin sivuilta löytyy lisätietoa, ohjeistusta paikan varaamiseen jne. ja historiaa paikasta. Tietenkin pitää myös tulostaa ja allekirjoittaa Release and Conditions of Use dokumentti valmiiksi. Selvennykseksi Yhdysvaltojen ulkopuolelle, lähes jokaiseen paikkaan, jossa on mahdollisuus onnettomuuteen ja siihen että voit haastaa paikan omistajan oikeuteen on vastaava dokumentti. Dokumentin allekirjoittaessasi lupaat ja vannot, että noudat sääntöjä ja jos siitä huolimatta tapahtuu jotain, et haasta omistajaa oikeuteen tai et vaadi huomattavia korvauksia.

Washingtonista löytyy myös muita kuumia lähteitä. Ohessa paikkoja joita olen netistä löytänyt. Näyttää siltä, vaikka en itse en ole päässyt paikoissa käymään, että Goldmyer on paras vaihtoehto luonnon omista lähteistä. Oheisten lisäksi on toki muitakin paikkoja tarjolla, mutta netin perusteella ne ovat muutettu spa komplekseiksi.

Olympic Hot Springs – Paikassa ei ole ylläpitoa, joten lähteiden kunto voi olla sitä ja tätä.

Gamma Hot Springs – Vaikea kulkuinen paikka, josta löytyy vain jonkin verran tietoa.

Scenic Hot Springs – Tämä lähde sijaitsee ihan lähistöllä (Snoqualmie pass). Linkin takaa löytyvän blogin perusteella, paikalla on värikäs historia. Kuvausten perusteella paikka ei taida olla siisteimmästä päästä.

Baker hot spring – Tämäkään lähde ei liene puhtaimmasta päästä.

Kuulen mielelläni kokemuksista, jos joku on näissä paikoissa käynyt tai kuullut muista hyvistä kohteista.

Lopuksi haluan taas kiittää ihania haikki-kavereita,  tästä unohtumattomasta kokemuksesta! Sitä muistellessa jaksoin istua viime syksynä kotona jalka paketissa.

IMG_4126

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s