Los Angeles

Ennen Joulua, erilaisten yhteensattumien ja päivämäärä sekaannusten vuoksi, päädyimme matkalle Los Angelesiin ja San Diegoon.

San Diego tarjosi parastaan meille, joten meille ei jäänyt paljoa aikaa Los Angelesin tutkimiselle, mutta kokemani perusteella ihan riittävästi kuitenkin. Ajoimme San Diegosta Los Angelesiin ennätys vaihtua, sillä matka taittui reilusti alta kahden tunnin. Olimme ilmeisen onnekkaita. Liikenne oli muutenkin ”hiljaista” vierailun ajankohtana, eikä pahoja ruuhkia ollut vaikeuttamassa kulkua. Paluumatkalla saimme aavistuksen siitä, mitä todelliset ruuhkat ovat. Kokemani perusteella me emme Seattlessa tiedä mitään ruuhkista.

Tässä minun LA TOP 3

  1. Griffith Observatorio & Park.  Upeat näkymät ympäri Losia ja luonto on lähellä. Trailien alkujen varoitukset kalkkarokäärmeistä hillitsivät hieman menohalujani haikille. Läheltä löytyi myös hippihenkinen kahvila The Trails, jossa on tarjolla mm. Lavanteli-suklaamuffisseja ja erinomaisia avokadoleipiä. Suosittelen. Ukko kultani mielestä ei mikään ihme, että nämä paikat olivat suosikkejani, koska jos jossain on vuori tai joku mäen nyppylä niin se on aina paras paikka.
  2. Beverly Hills ja Rodeo Driven pikavisiitti. Paikoissa riitti glamouria, luksusta ja hulppeita asuntoja. Rodeo drivella oli ihania liikkeitä. Harmi että isännän pankkikortti vinkaisi kauhusta ja pakeni piiloon kun ehdotteli lähempää kauppoihin tutustumista. Ehkä joskus sitten se shoppailukierros. Täälläkin ääripäät kohtasivat kun maata nuolevat Ferrarit ja muut Lamboginit huristelivat käsittämättömän huonoilla teillä.
  3. Santa Monica Pier. Ranta on parasta mitä meidän neiti tietää. Voisimme viettää siellä aikaa äärettömästi. Meidän ei myöskään tarvitsisi tuhlata satoja euroja huvipuistojen pääsylippuihin kun aurinko, hiekka ja meri riittävät mainiosti.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

BONUS KOHDE: Petersen Automotive Museum. Uutuuttaan kiiltävä museo autoihmisille. Itseäni ei autot muuten kiinnostunut, kuin että niiden pitää olla kauniita ja kulkea riittävän kovaa.  Tämä museo jaksoi kuitenkin kiinnostaa minuakin. Museossa näkee monia menopelejä Ferrareista aina Batmobiilin ja kaikkea siltä väliltä. Koko perhe viihtyi museossa mainiosti. Museorakennus on muuten upea ja nähtävyys sinänsä. Suosittelen lämpimästi.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mitä kaupungista jäi mieleen: Los Angeles ei tehnyt minuun suurta vaikutusta. Kaupunki on suttuinen ja ääripäiden täyttämä: köyhyyttä ja rikkautta, siisteyttä ja sotkuisuutta, luontoa ja asfalttiviidakkoa, kaunista ja rumaa, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Jos esimerkiksi kaupungit Dubai, Pariisi ja Vancover herättävät minussa tunteen, että tänne haluan taas tulla, LA ei sitä tehnyt. Los Angelesissa oli siis tavallaan pettymys, jossa oli muutama helmi. Eniten ehkä jäin kaipaamaan vanhan ajan Hollywood-glamouria, jos sellaista on edes olemassa. Ainoat asiat, joiden vuoksi voisin vielä palata olisi Beverly Wilshire hotelli, Getty Center, muutama traili tai ne mäen nyppylät.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s