Ebey’s Landing

Tämän vuoden ensimmäinen haikki tammikuussa oli helppo, kaunis ja mukava tehdä perheen kanssa. Tammikuussa opettelin edelleen kävelemään normaalisti ja vahvistamaan vasenta jalkaani, joten kovia haasteita en kaivannut. Voin kai sanoa että Whidbey on meidän jonkinlainen suosikki, sillä olemme käyneet siellä aika useasti sekä kesällä että talvella. Itse nautin saaren vähän pysähtyneestä tunnelmasta.

Whidbey Island sijaitseen noin 50 kilometriä Seattlesta.  Meiltä (Sammamish) lyhin reitti saarelle on ajaa Mukilteoon ja ottaa lautta Clintoniin. Saarelle pääsee myös ajaen pohjoisen kautta, mutta tästä reitistä myöhemmin lisää. Viikonloppuisin lautoilla saattaa olla ruuhkaa ja voi joutua odottamaan pidempään. Lauttarannassa voi kuluttaa aikaansa vaikka syömällä. Autojonojen edessä oleva ravintola Ivar´s on saanut Yelpin mukaan hyviä arvosteluja. Itse en ole vielä paikkaa kokeillut, mutta näköhavaintoihin perustuvan arvioni mukaan, ainakin jäätelö on hyvää ja tekee kauppansa oli sitten kesä tai talvi. Lasten iloksi ”pehmikset” ovat amerikkalaiseen tapaan kookkaan puoleisia.

Tällä kertaa suuntasimme saaren keskivaiheille sijaitsevaan Ebey’s Landing:iin. Haikin voi aloittaa, joko rannan parkkipaikalta tai lähellä olevan hautausmaan vierestä. Tiellä State Roud 20 on kyltit ohjaamassa hautausmaan parkkipaikalle. Hautausmaan läheisyydessä sijaitsee Jacob ja Sarah Ebeyn koti. Sen verran historiaa Mr. & Mrs. Ebey olivat saaren ensimmäiset länsimaiset asukkaat. He onnistuivat valitsemaan hyvin talonsa paikan, sillä portailta näkee hieman päätään kääntämällä, sekä idässä komeilevan Kaskadivuoriston ja lännessä Pudget Soundin sekä Olympia vuoriston. Lähes kaikki parhaat osat Washingtonin osavaltiosta yhdellä silmäyksellä.

 

Tällä hetkellä rakennusta voi ihailla vain ulkoa, sillä ovet avataan vasta Memorial Day viikonloppuna. Talo on auki tämän jälkeen torstaista sunnuntaihin kello 10-16.

Haikki on tasainen muutamaa nousua lukuun ottamatta ja sopii erinomaisesti koko perheelle. Pituutta patikoinnille tulee noin 8 kilometriä. Tällä reitillä näkee myös esimerkin suotuisammasta yksityismaiden käytöstä. Reitti nimittäin kulkee useamman maanomistuksen läpi. Yksityiset lahjoitukset ja luvat ovat mahdollistaneet sen, että myös muut  pääsevät nauttimaan tästä kauniista paikasta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s