Vallan keskipisteessä

Viime viikolla tytön koulussa oli paikallinen Spring break eli hiihto- tai keväloma suomalaisittain. Aluksi suunnittelimme vain pientä matkaa lähialueelle, mutta kun sopivat lennot ja hotelli tarjoutui bucket-listaltamme kohteesta, muuttuivat suunnitelmamme nopeasti. Sitten ei muuta kuin menoksi.

Olin aluksi hieman skeptinen Washington DC suhteen. Jotenkin olen saanut kuvan, että kaupunki on autio ja kolkko. Lempi sarjallani House of cardsilla voi olla tämän vaikutelman kanssa jotain tekemistä. Onneksi olin jälleen kerran väärässä. Washington DC on upea kaupunki, joka pursui historiaa, oli täynnä toinen toistaan upeampia museoita ja nähtävyyksiä. Täytyy tässä kohtaa tunnustaa, että rakastan museoita ja voisin vaellella niissä päiväkausia. En ole mikään historian tai taiteen asiantuntija, mutta samalla tavalla kun nautin haikeista ja luonnosta, nautin kauniista ja rauhallisesta museo miljööstä, ajatusta herättävistä teoksia ja tarinoista historiasta.

Tällä kertaa aika ei riittänyt kuin pintaraapaisuun, mutta palaan kaupunkiin varmasti vielä tulevaisuudessa (toivottavasti), sillä niin paljon jäi näkemättä ja kokematta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Muutamia vinkkejäni Washingtoniin matkaavalle.

  1. Paras aika matkustaa ilmojen puolesta on kevät ja kesä, mutta jos haluaa välttää jonot, ruuhkat ja turistilaumat, kannattaa paikallisen tuttavuuden mukaan tulla syksyllä tai talvella.
  2. Vaikka meidän neiti jaksoi upeasti kävellä 3 päivää ja maleksia meidän mukana museoissa, näyttelyissä ja nähtävyyksillä, silti seuraavalla kaupunki lomalle suuntaamme kaksin. Washington DCssä on kiinnostavia paikkoja, hyviä ravintoloita jne. myös lapsille, mutta meillä perhelomat suuntautuvat seuraavaksi paikkoihin, joissa on tarjolla hiekkaa, aurinkoa ja merta.
  3. I❤️Metro. Kuinka ihanaa oli pitkästä aikaa matkustaa metrolla! Olin melkein unohtanut, miten kätevästi tällä kapistuksella pääsee paikasta toiseen vaivattomasti. Ruuhkat eivät ole kiusana, ajaminen ei hermostuta ja aikaa säästyy. Miksi  meillä ei ole metrojärjestelmää tai edes jotain sen kaltaista systeemiä täällä Seattlen alueella, kysynpä vaan.
  4. Jos on tarkka suunnitelma siitä, mitä haluaa nähdä, kannattaa paikkoja ja joitain lippuja varata jo etukäteen. Samoin jos haluaa käydä paikoissa kuten Pentagon tai Valkoinen talo kannattaa kohteiden sivuilta tarkastaa hakumenettelyt ja ajat hyvissä ajoin ennen matkaa.
  5. Osa museoista on ilmaisia !!!

Kaikki kohteet joissa kävimme on lueteltu jo opaskirjoissa ja sovelluksissa ja olivat käymisen arvoisia. Ainoastaan Valoisen talon visitor center oli hieman lattea, mutta sieltäkin saattoi oppia mielenkiitoisia asioita talon historiasta.

Jos jollekin jäi epäselväksi, mielestäni Washington DC on upea paikka ja ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen, vaikka ei museoista pitäisikään.

Lopuksi, toivon että jokainen voisi käydä lukemassa edes yhden (sanan mukaisesti) kiveen hakatun viisauden ja toimia sen mukaan. Voisimme sen jälkeen jättää tuleville sukupolville paremman maailman elää, emmekä tarvitsisi Arlingtonin kaltaisia paikkoja.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s